A Kelet-balatoni álláskeresők honlapja
Irányt mutatunk az új munkahely felé
MENÜ

 Humán szolgáltatások

 

Egyéni munkatanácsadás 

Ez egy speciális tanácsadási forma, olyan segítségnyújtás, mely hozzájárulhat a munkanélküliségből kivezető út megtalálásához. A tanácsadói beszélgetés rávilágít a munkavállalást akadályozó és elősegítő tényezőkre. Célunk, hogy ezeket az „akadályozató” tényezőket elhárítsuk, és egyéni megoldásokat dolgozzunk ki. A megoldás lehet egy állás megtalálása, egy új szakképzettség megszerzése, egy jól kidolgozott jövőkép, vagy egy olyan terv kialakítása, amely támpontokat adhat a helyzetből való továbblépéshez.

 

Pályatanácsadás

Célja a pályaválasztás, az esetleges pályamódosítás elősegítése, a tanácskérő személyiségének és a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályaterv kialakítása. A beszélgetés során feltárul a tanácskérő számára leginkább megfelelő pályák és foglalkozások repertoárja, tudatos életpálya-tervezés történhet meg.

 

Álláskeresési tanácsadás

Azokon az embereken való segítségnyújtás, akik szeretnének elhelyezkedni, de az elhelyezkedéshez szükséges álláskeresési ismeretekkel, technikákkal (telefonálás módja a leendő munkaadónak, önéletrajzírás, interjúra való felkészítés, meg nem hirdetett állások felkutatásának lehetőségei) nem rendelkeznek.

 

Rehabilitációs tanácsadás

Ez a tanácsadási forma olyan megváltozott munkaképességűeknek szól, akik a képzettségüknek megfelelő munkakörbe csak fokozott segítséggel helyezhetők el. A tanácsadás célja a rehabilitáció irányának meghatározása. A tanácsadás során feltárulnak az érintett munkavállalását és munkavégzését akadályozó egészségi tényezők. Közösen feltárják a tanácskérő elvárásait, motivációját, értékorientációját, képességeit, érdeklődését, személyiségtulajdonságait. Ezekhez figyelembe kell venni a foglalkozás-egészségügyi szakellátó hely szakvéleményét.

 

Pszichológiai tanácsadás

Ez a tanácsadási forma a fenti négy formához is társulhat. Célja, hogy feltárja a tanácskérő számára az életvezetésből, személyiségproblémákból eredő, az elhelyezkedést gátló körülményeket. Segíti a tanácskérőt életvezetési nehézségeinek kezelésében, a munkába állást akadályozó személyes problémák megértésében, feldolgozásában illetve megoldásában. Elősegíti a tanácsadó a tanácskérő önértékelésének erősítését, illetve a munkanélküliség okozta érzelmi, lelki krízisek feldolgozását. A tanácsadó pszichodiagnosztikai eszközök használatával segíti a tanácskérőt a személyiségének, képességeinek, érdeklődésének teljesebb megismeréséhez, a megfelelő döntés meghozatalához, a további képzés irányának megválasztásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • HATÁLYOS JOGSZABÁLYOK
  2010-08-25 12:15:04

  A munka világához kapcsolódó hatályos jogszabályokat a JOGSZABÁLYOK menüpont alatt találhatja meg.

 • ÁLLÁSAJÁNLATOK
  2010-08-19 08:46:40

  Több ezer álláslehetőség a HAZAI- és KÜLFÖLDI ÁLLÁSAJÁNLATOK menüpontok alatt.

 • EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS
  2010-08-12 08:40:52

  2010. augusztus 1-vel megváltoztak az Egyszerűsített Foglalkoztatás szabályai. Részletekért kattintson az EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS menüpontra.

Szavazás

Milyennek találja a honlapot?
Meg vagyok vele elégedve.
Lehetne még mit javítani rajta.
Asztali nézet